In het kort: wat gaat er veranderen?

Tot 1 januari 2025 hebben ondernemers een BPM-vrijstelling bij de aanschaf van hun diesel bedrijfswagen of benzine bedrijfswagen. Deze regeling vervalt dus in 2025 en dat betekent dat ondernemers, net als particulieren, BPM gaan betalen bij de aanschaf van hun bedrijfsauto. 

Bedrijfswagens zonder BPM

Wil je een bedrijfswagen in 2025 aanschaffen zonder BPM dan zijn er een aantal opties. 

De overheid stimuleert de aanschaf van een emissievrije bestelauto of bedrijfswagen en daarom geldt de BPM-regeling voor bedrijfswagens niet bij een elektrisch model. Je betaalt dus géén BPM.

Alle huidige voorraad en de door jou samengestelde bedrijfswagens, die een 2024-kentekenregistratie bevatten, zijn nog BPM vrij. Het is daarom belangrijk als je binnenkort een nieuwe bedrijfswagen wil aanschaffen, dit nu in 2024 alvast te doen. 

Prijsverhoging per 1 januari 2025

Bekijk per model wat er volgend jaar bij op komt

Op zoek naar maatwerk?

Ben je op zoek naar een specifiek model of zoek je een Bedrijfswagen die niet in onze voorraad te vinden is. Neem dan contact met ons op of kom langs in Hengelo en Doetinchem voor het juiste advies. Er kunnen op dit moment nog bedrijfswagens naar wens worden samengesteld die binnen de BPM-vrijstelling vallen. 

Web Ready JPG-Kopie van VW ID BUZZ & Transporter-16

Wat is de BPM vrijstelling?

Belasting Personenauto's en Motorrijtuigen, kortweg BPM, is de belasting die je moet betalen in Nederland bij het kopen van een auto of bestelauto. Voorheen en tot het einde van 2024, is er een vrijstelling voor zakelijke rijders die hun voertuig voor meer dan 10% zakelijk gebruikten. Deze vrijstelling vervalt in 2025 en dat betekent dat ook zakelijke rijders van bijvoorbeeld Crafters, Caddy's en Transporters ook BPM gaan betalen bij de aankoop van een bedrijfswagen.