Unboxing

Een belangrijke mijlpaal werd onlangs bereikt in de nieuwe gigafactory van Volkswagen in Salzgitter. De allereerste machines voor de batterijfabriek werden uitgepakt en deze gebeurtenis was verre van alledaags, want het was niet zomaar een 'unboxing' zoals u gewend bent van YouTube of TikTok. In plaats daarvan werd een indrukwekkende machine van 10 x 3 meter onthuld. De ceremonie werd bijgewoond door Thomas Schmall, een toegewijd bestuurslid voor technologie van Volkswagen AG en tevens de voorzitter van de Raad van Commissarissen van PowerCo, dat onderdeel is van de Volkswagen Groep. Hij werd geassisteerd door Stephan Weil, de premier van Nedersaksen.

b2023cw02722-large

Nieuw uit de doos

Met veel zelfvertrouwen startten Thomas Schmall en Stephan Weil het symbolische 'unboxing'-ritueel in de nieuwe Duitse batterijproductiefaciliteit van Volkswagen. De volgende fase van de nieuwe Duitse batterijproductiefaciliteit van Volkswagen werd hiermee ingeluid. Het eerste megaproject van PowerCo, een dochteronderneming van de Volkswagen Groep die accupakketten zal produceren, verloopt voorspoedig. Serieproductie van batterijcellen in Salzgitter begint al in 2025.

280 voetbalvelden groot

"Met een indrukwekkende omvorming van open veld naar een technologische hub in slechts één jaar tijd, is PowerCo op weg om een vooraanstaande wereldwijde speler te worden in de batterij-industrie.” Thomas Schmall benadrukt de ongekende snelheid waarmee hun plannen tot leven komen. De enorme fabriek beslaat een bouwoppervlak van bijna 2 miljoen vierkante meter, wat overeenkomt met circa 280 voetbalvelden. Momenteel zijn er drie PowerCo-locaties in aanbouw, gevestigd in Salzgitter, Valencia en St. Thomas (Canada). Samen zullen deze gigafactories een maximale capaciteit van 200 gigawattuur per jaar hebben, voldoende om meer dan 2 miljoen elektrische voertuigen te voorzien van de meest innovatieve accupakketten.